Meer weten over rallypoint klik hier

 

Op donderdagavond 8 juni was er weer een intern clubtoernooi. Diverse leden hadden een introducee meegenomen en mede hierdoor werd het een leuke en zeer gemixte avond. De grote kampioen(e) was deze keer Susan Snoeren zij had de hoogste score en had vier van de vijf partijen gewonnen. En daarvoor werd zij aan het eind van de avond tijdens een gezellig samenkomen in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje (gesponserd door Orbit2001) in het zonnetje gezet. En mocht de fel begeerde beker in ontvangst nemen.

 

Erik Klein-Obbink kreeg deze keer de Anja Kleijn Trofee.

 

Ook deze keer was het weer een gezellige en zeer sportieve avond. Dank aan de organisatie en uiteraard dank aan hen die aanwezig waren.

Op donderdagavond 12 januari 2017 was er weer een intern club toernooi van onze badmintonclub in “Die Heygrave” te Vlijmen. Diverse leden hadden zich ruim van tevoren opgegeven. En diverse leden hadden zelfs een introducee mee genomen. Er werd gestreden om de fel begeerde wisselbeker (uitgereikt aan Arjan Visser) en niet vergeten de Anja Kleijn Trofee (uitgereikt aan Annegien van Ravenstein). Er werden iedere ronde groepjes van vier personen van verschillende speelsterkte gemaakt. Zodat nagenoeg iedereen over de gehele avond een soort van gelijke spelverdeling kreeg. De organisatie lag deze keer in de handen van Jac en Riny (en op de avond ondersteund door een geblesseerde Jan)

 

 

 

Op 2 juni 2016 was het in ieder geval weer een geslaagde avond met een behoorlijke opkomst. Iedereen werd nagenoeg door Cor en Anja op “sterkte” ingedeeld. Zij hadden hun best gedaan om het geheel in goede banen te geleiden. Tijdens de avond ging het er behoorlijk om spannen wie er met de wisselbeker vandoor zou gaan. Uiteindelijk plaatsen drie leden zich voor de eerste plaats. Hierdoor was de toernooileiding genoodzaakt om het behaalde punten te gaan bekijken. En toen bleek dat het niet Han was geworden (werd tweede) echter de winnaar van het toernooi was deze keer Paul. Geert werd derde.

De Anja Kleijn prijs was dit jaar voor Monique. Zij heeft tijdens de trainingen de meeste progressie geboekt.

Dan was er de shuttle quiz: Claire, Willy, Leendert wonnen hiermee “eeuwige roem”.

En het herenteam Pjotr, Ton en Cor heeft de BBF voorjaarscompetitie gewonnen. Dus tijdens deze avond werd dit team in het zonnetje gezet.

Tevens werd er een kleinigheidje aan de leden die meegespeeld hadden uitgereikt. Het werd door de aanwezigen in dank ontvangen. Na het toernooi was er uiteraard ook deze keer weer voor de leden de gelegenheid om in de sportkantine onder het genot van een hapje en een drankje (geschonken door de vereniging) te nuttigen. Ook dit werd door iedereen als heel erg leuk ontvangen.


In 2016 werd er gelijk aan het begin van het nieuwe jaar een intern clubtoernooi gehouden. Op donderdag 14 januari was het weer zover. Rini en Jac hadden diverse voorbereidingen getroffen. De spelers welke zich van tevoren hadden kunnen opgeven (inclusief vele introducees) werden redelijk naar sterkte ingedeeld. Ook deze keer was de opkomst goed te noemen. Er waren ook vele nieuwe gezichten (voor ons) en we konden zien dat het een geslaagde avond is geworden. Mede dankzij de sportiviteit van de aanwezige deelnemers. Na het toernooi was er nog gelegenheid om in de sportkantine na te praten over de gespeelde wedstrijden. Winnaar van de Anja-Kleijn trofee is Jeffrey Verhoeven geworden. Deze prijs wordt uitgereikt aan een veelbelovende speler / speelster die een mooie score heeft behaald tijdens het toernooi en bovendien nog maar kort lid is (bij voorkeur < 1 jaar). De winnaar van de grote beker werd Wery Kersten. Ttijdens het bekendmaken van zijn naam werd zijn prachtige backhand genoemd en het feit dat hij al het hele seizoen goed op dreef is. Tweede is geworden Piotr Golab.

Namens Orbit2001 werd er door de spelleiding een aantal consumptie munten uitgedeeld en men was ook in de gelegenheid om enkele lekkere snacks tot zich te nemen. Kortom het was weer heel gezellig en goed geregeld de sfeer zit er weer goed in en dat beloofd wat voor het nieuwe jaar.

Ook de leden die zich vrijwillig inzetten voor de organisatie (het uitdelen van de briefjes, het tellen en opmaken van de einduitslag door Jos, Eric, Riny, Jac en Arjan) komt een bedankje zeker toe.

Invalid Displayed Gallery

Han Vonk winnaar januari 2015De start van het nieuwe jaar was gelijk een internclubtoernooi. Dus 2015 werd gelijk bijzonder leuk begonnen. Er was een grote opkomst en er waren ook deze keer enkele introducees mee gekomen. Mede hierdoor werd het een bijzonder leuke avond welke traditie getrouw in de sport kantine werd afgesloten onder het genot van een drankje en een hapje.

Dit maal was het de eer aan Han Vonk die ondanks dat hij enkele Jos v/d Heijdenmalen niet aanwezig was geweest toch blijkbaar in topvorm was. Hij was wellicht op trainingskamp geweest aangezien hij alle gespeelde partijen gewonnen had. Han was met recht dus de kampioen van de avond en mocht daardoor de wisselbeker in ontvangst nemen.

Verder werd er ook deze keer weer de Anja Kleijn Plak uitgereikt welke deze keer aan Jos van der Heijden werd uitgereikt. Het punten verschil met gelijkwaardige spelers was hierbij doorslaggevend. De plak ging dus deze keer niet naar een opstormend “jong” talent. Al met al een geslaagde avond waar de organisatie met trots naar terug mag kijken.

Natuurlijk kijken we alweer uit naar het volgend intern clubtoernooi met wellicht nog meer leden. Ben je na het lezen geïnteresseerd kom dan gerust eens enkele malen geheel vrijblijvend een partijtje spelen. En proef de geweldig fijne sfeer bij Orbit2001.

 

 

Op donderdagavond 22 mei 2014 was er weer een bere gezellig clubtoernooi waarbij ook enkele introducees aan deelnamen. De opkomst was redelijk en de inzet was ver boven …. De spelers DSCF7973_thumb1werden tijdens dit toernooi redelijk op sterkte ingeloot. Waarbij er voor een ieder de nodige speelplezier hoog in het vaandel stond. De organisatie kan in ieder geval terug kijken naar een geslaagde avond. De avond werd traditie getrouw afgesloten met een drankje en een hapje door de vereniging aangeboden. Tijdens dit treffen in het cafe van “Die Heygrave” werd er even stil gestaan bij de wedstrijd. De Anja Kleijn Plak werd deze keer aan Annegien uitgereikt. De plak is mede bedoeld voor nieuwkomers en als stimulans om door te gaan in deze geweldig leuke en sportieve sport. Ze was dan ook blij en verrast om deze Anja Kleijn Plak in ontvangst te nemen.image_thumb1 Maar laten we niet voorbij gaan aan allen die een sportieve prestatie hebben neergezet. Toch ondanks het fanatieke spel van Willy viel de eer ook deze keer wederom bij Harry. Harry heeft de beker nu dus voor de tweede keer in één jaar in ontvangst mogen nemen. Of hier opzet in het spel is weet ik niet maar ook hij was zeer verbaasd met deze plaats. Kortom een geslaagde avond en dank aan de organisatie. hierbij vast de foto’s

 

 

Voor hen die de foto’s willen downloaden is hier de download link

.

.

.

 

 

Op donderdag 9 januari 2014 hebben we weer een heel leuk intern clubtoernooi mogen spelen.

Hieronder zijn alvast de foto’s te bewonderen. Harry mag zich op dit moment weer clubkampioen noemen.

Hier alvast enkele foto’s genomen tijdens het internclubtoernooi van 24 november 2011.

Winnaar internclub Toernooi C.v.Beers

En de winnaar was deze keer Carlo van Beers (was dat al niet eerder ook ? ) En deze keer was Willy helaas tweede. Ja Willy maakt vorderingen. Verder waren er verschillende introducees. Hetgeen de avond voor een hoop aangenaam deed verrassen. Kortom weer een internclub- toernooi om naar terug te kijken. En deze keer waren er diverse lekkernijen, om het lustrum van Orbit2001 te smaakvol te laten verlopen. Tevens kregen de aanwezigen een tweetal consumpties. Kortom om deze avond niet te vergeten was er aan alles gedacht. Een dank aan Susan Snoeren en Marlein Aarts..

 

                                      

 

En hieronder nog meer foto’s.

 

—————————————————————————————————————————–

Hieronder kunt u de foto’s van het toernooi dat op 19 mei 2011 plaats heeft gevonden bekijken. Het was ook deze keer weer een gezellig en sportief treffen. De mixen werden door Geert en Anja middels het lot samen gesteld. Hetgeen leuke koppels opleverde. Soms moest je wel een tweede keer tegen één en dezelfde persoon. Maar ook dat werd goed en sportief opgepakt. Het lot had dit dan ook bepaald. Kortom ook deze keer weer een avond om naar terug te kijken. Met als winnaar Eric Evers met op zijn hielen Han Vonk die helaas net iets minder winstpunten had weten te behalen.

——————————————————————————————————————————–

Hieronder kunt u de foto’s gemaakt tijdens ons laatst gehouden intern clubtoernooi bekijken. Diverse introducees proefden ook eens het mooie en gezellige Orbit2001 gevoel. Het was ontspannen spannend tot de laatste minuut te noemen. En als vanouds bere gezellig. Ook de derde wedstrijd in de kantine werd fair gespeeld. Uiteindelijk was het aan Henk van Esdonk om er met de geweldige wisselbeker vandoor te kunnen gaan. Henk proficiat met het behaalde resultaat.

———————————————————————————————————————————

Hieronder zijn enkele foto’s te bekijken van het toernooi op 27 mei 2010.
Als ik het goed zie heeft Nicole van der Heijden de eerste plaats weten te behalen. En Willy staat deze keer ook in de picture, ik denk alleen niet zoals hij het zelf voor ogen heeft gehad.Eindelijk een vermelding op de site Dit kan echt niet Carlo

———————————————————————————————————————————-

Klik op de playknop (als hij niet automatisch start en eventueel kan het geluid aan) om een kleine impressie van de avond te krijgen.

Zie een klein stukje film tijdens de 8 januari 2009 avond.

Opgeven voor het volgende toernooi ergens rond mei 2010 kan nu al bij onderstaande commissieleden (onder voorbehoud), aanmelden kan uiteraard ook via onze contactpagina

Namens clubtoernooi commissie,
Geert Kilwinger en Arjan Visser

——————————————————————————————————————————–

Toernooien in het nieuwe seizoen
De data van de BBF (klikhier voor meer info)

 


Rallypoint
Verder zal het RALLYPOINT systeem gehanteerd gaan worden.
Hoe gaat dat in z’n werk?
De partij die het eerst 21 punten scoort wint de game. De partij die de rally wint scoort een punt. Als de stand 20 beiden wordt moet de game worden gewonnen met 2 punten verschil, maar bij 29-29 wint de partij die het 30e punt scoort.
Een partij moet worden gespeeld om 2 gewonnen games, tenzij anders is bepaald.
Rallypoint games duren in de regel een kleine 10 minuten. Games met de oude telling tot 15 punten duren gemiddeld 15 minuten.
Voor de competitie is bepaald dat in de eerste helft van het nieuwe seizoen nog 2 games gespeeld worden, dus een 1-1 stand blijft mogelijk. Dit is gedaan om tijdproblemen bij verenigingen met beperkt baanruimte te voorkomen. Na de eerste helft van het seizoen volgt een evaluatie om te zien of we in de tweede helft op dezelfde manier doorgaan of dat we toch om 2 gewonnen games gaan spelen.

Wil je een uitgebreide uitleg kijk dan gerust even op de pagina “Spelregels

Orbit 2001 is aangesloten bij de Bossche Badminton Federatie
Recentste berichten
Belangrijke data
  • Intern clubtoernooi vindt plaats op 14 juni 2018
  • De Koningsspelen zijn op vrijdag 20 april 2018; Jac, Riny en Geert verzorgen weer clinics voor de schooljeugd.
  • De laatste speelavond van het seizoen is op 5 juli 2018.
  • De start van het nieuwe seizoen 2018 – 2019 is op donderdag 23 augustus 2018
  • De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op donderdag 20 september 2018 in de sportkantine.
Lid worden?
"Interesse om lid te worden?" Lees meer op de pagina Lidmaatschap.
Foto’s