Koningsspelen 2019

Vrijdag 12 april jongstleden hebben wij in het kader van de Koningsspelen weer een viertal klassen (groep 8) van een paar lagere scholen op bezoek gehad die kennis kwamen maken met badminton.

Een paar vrijwilligers van Orbit2001, te weten Geert Kilwinger, Jac Teklenburg, Tim Verhoeven en Jos van der Heijden hebben de kinderen in sporthal “Die Heygrave” ontvangen waarna zij eerst een estafette spelletje moesten doen.

Vervolgens gaven wij een korte demonstratie van een badmintonwedstrijd waarbij tussendoor aan de kinderen verteld werd hoe zij het beste kunnen serveren en dat het bij een wedstrijd niet de bedoeling is om de shuttle zodanig terug te slaan dat de tegenstander deze eenvoudig terug kan slaan zoals bij “camping-badminton”, maar om het de tegenstander juist zo moeilijk mogelijk te maken zodat je punten kunt scoren.

Hierna kregen de kinderen rackets en mochten zij de baan op om te gaan spelen.

Dankzij het feit dat wij met vieren waren ging het begeleiden prima en hebben wij zelfs een aantal talenten gespot!

Van de organisatie “Scala Sport en Beweegteam” kregen we netjes een kan koffie en een forse reep chocolade.

Al met al een best vermoeiende dag maar mede dankzij het feit dat de kinderen er allemaal plezier aan hebben beleefd en er zelfs bij waren die het jammer vonden dat zij moesten stoppen om weer naar het volgende onderdeel van de Koningsspelen te gaan een geslaagde dag!

Dankzij de nieuwe Privacywet kunnen wij geen foto van spelende kinderen op onze website plaatsen dus dan maar een foto van het team 🙂