Nieuwsarchief

Hieronder enkele stukken uit de plaatselijke krant welke gepubliceerd zijn :

Onze club bereik een lustrum:
In november 2011 viert badmintonvereniging Orbit zijn tweede lustrum ofwel het tienjarig bestaan.
Een mooi moment om de balans op te maken en een route voor de toekomst uit te zetten.
De landelijke tendens van minder belangstelling voor zaalsport was ook in Vlijmen merkbaar.
Maar dat is aan het veranderen. Orbit zet daarom in op groei, voor senioren en voor jeugd!

klik hier voor meer info
———————————————————————————————————————————————————————-
Orbit 2001 de badmintonvereniging in Vlijmen is het nieuwe jaar 2010 wel heel erg leuk begonnen.
Op onze eerste speelavond, donderdag 7 januari, mochten we ons competitieteam feliciteren met een eerste plaats in de 8e klasse van de BBF competitie. Voor dit mooie resultaat werd het team eens flink in het zonnetje gezet. Ton van Oorschot, Mireille de Kort, Linda Heesbeen en Johan van der Lee kregen felicitaties en een bloemetje (foto). Badminton is een teamsport liet Ton nog weten. Hoewel men soms denkt dat dit niet zo is: je zal op elkaar moeten vertrouwen om zodoende de eerste plaats te kunnen bereiken. In het komende voorjaar gaat het team gelijk een klasse hoger spelen. Ze hebben er zin in en de hele club kijkt uit naar hun spannende wedstrijden.
Ook hebben we op 7 januari een oliebollen toernooi gehouden. Bijna alle leden deden mee. Ze streden in 7 rondes om de hoofdprijs, een grote wisselbeker. Carlo van Beers verdiende met de maximale score de beker; proficiat! (foto). Na de sportieve strijd volgde de traditionele gezellige afsluiting in de kantine, deze keer met heerlijke oliebollen. Kortom een eerste Orbit 2001 avond in 2010 om met heel veel plezier naar terug te kijken.

———————————————————————————————————————————————————————-

Robert Snoeren is de winnaar geworden van het interne clubtoernooi van onze badmintonvereniging. Hij wist op 8 januari 2009 de meeste punten binnen te slepen. Tijdens een hapje en een Robert drankje in de sportkantine van Die Heygrave in Vlijmen kwamen felicitaties en kreeg hij een heuse beker overhandigd (foto). De troostprijs was voor Erik Klein-Obbink. Door een in het begin van de week opgelopen blessure wist hij helaas geen punten te behalen, maar hij deed toch enthousiast mee.
Geert Kilwinger en Arjan Visser, toernooicommissie Orbit2001

Donderdagavond 15 januari 2009 zette wethouder Groen nog de oudste spelende
badmintonner, de heer Wim Veldhuizen in het zonnetje. “U bent
een mooi voorbeeld van wat de gemeente graag ziet, namelijk
dat ook oudere mensen in beweging blijven door te sporten.
Daarmee verdient u met recht deze fles goede wijn”, aldus
wethouder Groen.

Hoogst verbaasd stond donderdagavond 15 januari 2009 onze plaatsgenoot Wim Veldhuizen (80) te kijken, toen hij uit zijn spelletje badminton werd gehaald.  De reden was dat wethouder Ben Groen (onder andere sportzaken), onder toeziend oog van zijn vrouw Diny en hun dochter Hennie, hem namens de gemeente Heusden een fles wijn kwam overhandigen. “U bent een schoon voorbeeld van  wat de gemeente graag ziet, namelijk dat ook oudere mensen door te sporten in beweging blijven. Daarmee verdient u met recht deze fl es goede wijn”, aldus wethouder Groen. Dat gebeurde omdat badmintonvereniging Orbit 2001 het een eer vindt de oudste nog daadwerkelijk fanatiek spelende badmintonner binnen de gemeente Heusden in haar gelederen te hebben. Op 4 januari werd Wim Veldhuizen namelijk 80 jaar en is hij een goed voorbeeld van een sporter die juist door in beweging te Wim Veldhuizenblijven nog steeds zeer fit is. Wim Veldhuizen speelde voorheen badminton in Den Bosch bij BC De Kruiskamp; na zijn verhuizing naar Vlijmen is hij bij Orbit 2001 gaan spelen. “Dat vind ik nu zo leuk aan deze club: niemand vindt mij te oud om een partijtje badminton mee te spelen. Iedereen wil met mij het mooie spel beoefenen, ook in wedstrijdvorm. Natuurlijk ben ik niet de snelste meer, maar blijkbaar helpt het dat ondanks mijn leeftijd de techniek en het tactisch inzicht goed zijn gebleven. Badminton is een sport, en dat bewijs ik wel met mijn leeftijd, die echt zeer geschikt is voor jong en oud”, aldus Veldhuizen, die naast badminton iedere dinsdagavond meedoet aan aquafi t en wekelijks in hoog tempo een rondje om de IJzeren Man te Vught jogt. Direct na de huldiging werd Wim weer opgehaald om zijn onderbroken partij badminton verder te spelen. (Tekst Wiebrand van de Beld, foto Ad van Kessel)