Toernooi

Op donderdagavond 12 januari 2023 was er weer een intern clubtoernooi. We hebben een dergelijk toernooi tweemaal per jaar. En dit nieuwjaarstoernooi was zo goed bezocht en de sfeer was ongelofelijk goed dat dit zeker naar meer ruikt.

De aanwezigen werden van tevoren op de hoogte gesteld van het verloop van de avond en werden in groepjes van twee personen aan elkaar als team gekoppeld. Daarna werd er een indeling gemaakt verdeeld over 6 rondes met halverwege een leuke en leerzame Quiz.

De sfeer zat er goed in en er werd fanatiek gespeeld om toch die felbegeerde beker aan het einde van de avond in ontvangst te nemen. Titelverdediger Willy van de Wiel had het op deze avond dan ook zwaar.

Judith Nijssen die op deze avond voor de eerste keer meespeelde en direct lid werd van onze club, ging er tot ieders verbazing met de beker er vandoor. Judith had als nieuwkomer bij onze club een geweldige start en had alle zes de rondes twee punten mogen scoren. (samen met elke keer een ander teammaatje). Ze gaf aan dat haar man dit wel heel erg grappig zou vinden!

Verder was er ook nog de felbegeerde “Anja Kleijn prijs” welke deze keer te beurt viel aan Jac Teklenburg.

De avond werd zoals bij ons te doen gebruikelijk in de sportkantine afgesloten met een heerlijk hapje en drankje voor alle deelnemers van dit internclubtoernooi. We kijken dan ook terug naar een zeer geslaagde avond en danken de leden Willy van de Wiel, Susan Snoeren, introducee Femke Hermens en Jos van der Heijden die deze keer dit toernooi georganiseerd hadden welke deze avond tot een zeer goed einde hebben gebracht.


Het laatste intern clubtoernooi werd gehouden op donderdag 23 juni  2022. Hieronder een kort verslagje:

Ondanks dat een behoorlijk aantal leden al van hun vakantie genoten en derhalve niet deel konden nemen waren er toch 18 spelers (leden met introducees) die met veel plezier aan het “gezelligheidstoernooi” meegedaan hebben.

Onder hen ook introducees die, ondanks dat zij nog nooit een badmintonwedstrijd gespeeld hadden, toch veel plezier gehad hebben en daarbij ook nog eens veel geleerd hebben over het leuke spel.

Na 3 partijen gespeeld te hebben werden de deelnemers gevraagd om antwoorden te vinden op een aantal vragen die waren samengesteld door onze penningmeester Jac. Door deze pauze kon iedereen een beetje uitrusten om weer met volle moed aan de 2e helft van het toernooi te beginnen.

Nadat de zesde partij gespeeld was konden de deelnemers zich omkleden om vervolgens in de kantine een paar door de vereniging gegevens verfrissingen tot zich te nemen.

Toen de punten geteld waren konden wij vaststellen dat Willy van der Wiel de meeste punten gescoord had en daarom de lang begeerde tijdelijke wisseltrofee eindelijk in ontvangst mocht nemen.

Kadec van Schijndel viel de eer om als aanmoedigingsprijs de Anja Kleyn trofee in ontvangst te nemen.

Van de introducees was Vincent van der Heijden degene die de meeste punten vergaard had.

De vereniging zorgde die avond ook weer voor wat hapjes zodat iedereen weer op krachten kon komen.

Al met al was het na anderhalf jaar weer een geslaagd gezelligheidstoernooi!

Eindelijk Willy de winnaar van de avond

Meer weten over rallypoint klik hier

Op bijna de laatste speelavond 20 juni van het seizoen 2018-2019 was er weer een zeer succesvol intern clubtoernooi. 

Ook deze keer waren diverse uitgenodigden aanwezig, waardoor we een bomvol programma af te werken hadden. Dit alles ging zeer gemoedelijk en de drive om te winnen was merkbaar en voelbaar op een zeer positieve manier. Kortom een gezellige avond spelen en ook nog eens een afsluiting in de kantine waar we enkele drankjes namens Orbit2001 aangeboden kregen. Ook voor de interlijke mens werd gezorgd waardoor het helemaal een mooi geheel werd.

We kijken even naar de winnaar. Dat was deze keer met recht Daan Te Riele, hem viel de eer om de wisselbeker in ontvangst te mogen nemen. Het was een spannende avond die uiteindelijk door Daan gewonnen werd. Ook deze keer was er de Anja Kleijn Trofee welke aan Danique Tekstra overhandigd kon worden. Zij wordt hiermee gemotiveerd als aankomend talent. Zet hem op Danique

 

Op donderdagavond 10 januari 2019 was het weer tijd voor een gezellig clubtoernooi. De leden hadden de gelegenheid om een introducé mee te nemen letterlijk opgevolgd. Mede hierdoor werd het één gezellige badmintonavond. Jazeker één om niet te vergeten. Alle banen waren door het organiserende leden Jos van der Heijden en Jac Teklenburg opgezet en aan alles was gedacht om dit toernooi tot een succes te brengen. Er was zelf een Quiz halverwege de avond met zeer 

uiteenlopende vragen welke door de afzonderlijke groepen beantwoorden moesten worden. Dit gaf nog eens extra aan hoe gezellig deze avond was. Aan het einde van het toernooi werd iedereen uitgenodigd om nog even gezellig in de sportkantine na te praten over de avond. Tijdens dit samen zijn werden de antwoorden van de Quiz gegeven onder het genot van een hapje en een drankje. Ook werd er een door onze voorzitter Leendert Tegelaar een woord van dank uitgesproken aan de organisatie van deze avond. Daarna vond het moment plaats dat de beker voor degene met de meeste punten uitgereikt zou worden. Er waren drie personen die elk eenzelfde eindscore had. Echter Jeffrey Verhoeven bleek bij gespeelde wedstrijden het hoogste aantal punten te hebben. Mede daardoor werd dus Jeffrey Verhoeven als intern club kampioen gefeliciteerd. En de Anja Kleijn Trofee ging deze keer naar Tim Verhoeven (geen familie) daar hij de best spelende nieuwkomer binnen onze vereniging was. En als klapper op de vuurpijl werden er ook nog eens loten uitgedeeld, waardoor velen van de deelnemers met een leuk prijsje naar huis gingen. Al met al dus een zeer geslaagde avond met een gigantische opkomst en super gezellig. Laten we afsluiten met: voor herhaling vatbaar

 

Hieronder enkele foto’s 

De Quiz


 

Op donderdagavond 8 juni 2017 was er weer een intern clubtoernooi. Diverse leden hadden een introducee meegenomen en mede hierdoor werd het een leuke en zeer gemixte avond. De grote kampioen(e) was deze keer Susan Snoeren zij had de hoogste score en had vier van de vijf partijen gewonnen. En daarvoor werd zij aan het eind van de avond tijdens een gezellig samenkomen in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje (gesponserd door Orbit2001) in het zonnetje gezet. En mocht de fel begeerde beker in ontvangst nemen.

 

Erik Klein-Obbink kreeg deze keer de Anja Kleijn Trofee.

 

Ook deze keer was het weer een gezellige en zeer sportieve avond. Dank aan de organisatie en uiteraard dank aan hen die aanwezig waren.

Op donderdagavond 12 januari 2017 was er weer een intern club toernooi van onze badmintonclub in “Die Heygrave” te Vlijmen. Diverse leden hadden zich ruim van tevoren opgegeven. En diverse leden hadden zelfs een introducee mee genomen. Er werd gestreden om de fel begeerde wisselbeker (uitgereikt aan Arjan Visser) en niet vergeten de Anja Kleijn Trofee (uitgereikt aan Annegien van Ravenstein). Er werden iedere ronde groepjes van vier personen van verschillende speelsterkte gemaakt. Zodat nagenoeg iedereen over de gehele avond een soort van gelijke spelverdeling kreeg. De organisatie lag deze keer in de handen van Jac en Riny (en op de avond ondersteund door een geblesseerde Jan)

 

 

 

Op 2 juni 2016 was het in ieder geval weer een geslaagde avond met een behoorlijke opkomst. Iedereen werd nagenoeg door Cor en Anja op “sterkte” ingedeeld. Zij hadden hun best gedaan om het geheel in goede banen te geleiden. Tijdens de avond ging het er behoorlijk om spannen wie er met de wisselbeker vandoor zou gaan. Uiteindelijk plaatsen drie leden zich voor de eerste plaats. Hierdoor was de toernooileiding genoodzaakt om het behaalde punten te gaan bekijken. En toen bleek dat het niet Han was geworden (werd tweede) echter de winnaar van het toernooi was deze keer Paul. Geert werd derde.

De Anja Kleijn prijs was dit jaar voor Monique. Zij heeft tijdens de trainingen de meeste progressie geboekt.

Dan was er de shuttle quiz: Claire, Willy, Leendert wonnen hiermee “eeuwige roem”.

En het herenteam Pjotr, Ton en Cor heeft de BBF voorjaarscompetitie gewonnen. Dus tijdens deze avond werd dit team in het zonnetje gezet.

Tevens werd er een kleinigheidje aan de leden die meegespeeld hadden uitgereikt. Het werd door de aanwezigen in dank ontvangen. Na het toernooi was er uiteraard ook deze keer weer voor de leden de gelegenheid om in de sportkantine onder het genot van een hapje en een drankje (geschonken door de vereniging) te nuttigen. Ook dit werd door iedereen als heel erg leuk ontvangen.


In 2016 werd er gelijk aan het begin van het nieuwe jaar een intern clubtoernooi gehouden. Op donderdag 14 januari was het weer zover. Rini en Jac hadden diverse voorbereidingen getroffen. De spelers welke zich van tevoren hadden kunnen opgeven (inclusief vele introducees) werden redelijk naar sterkte ingedeeld. Ook deze keer was de opkomst goed te noemen. Er waren ook vele nieuwe gezichten (voor ons) en we konden zien dat het een geslaagde avond is geworden. Mede dankzij de sportiviteit van de aanwezige deelnemers. Na het toernooi was er nog gelegenheid om in de sportkantine na te praten over de gespeelde wedstrijden. Winnaar van de Anja-Kleijn trofee is Jeffrey Verhoeven geworden. Deze prijs wordt uitgereikt aan een veelbelovende speler / speelster die een mooie score heeft behaald tijdens het toernooi en bovendien nog maar kort lid is (bij voorkeur < 1 jaar). De winnaar van de grote beker werd Wery Kersten. Ttijdens het bekendmaken van zijn naam werd zijn prachtige backhand genoemd en het feit dat hij al het hele seizoen goed op dreef is. Tweede is geworden Piotr Golab.

Namens Orbit2001 werd er door de spelleiding een aantal consumptie munten uitgedeeld en men was ook in de gelegenheid om enkele lekkere snacks tot zich te nemen. Kortom het was weer heel gezellig en goed geregeld de sfeer zit er weer goed in en dat beloofd wat voor het nieuwe jaar.

Ook de leden die zich vrijwillig inzetten voor de organisatie (het uitdelen van de briefjes, het tellen en opmaken van de einduitslag door Jos, Eric, Riny, Jac en Arjan) komt een bedankje zeker toe.

 

Han Vonk winnaar januari 2015De start van het nieuwe jaar was gelijk een internclubtoernooi. Dus 2015 werd gelijk bijzonder leuk begonnen. Er was een grote opkomst en er waren ook deze keer enkele introducees mee gekomen. Mede hierdoor werd het een bijzonder leuke avond welke traditie getrouw in de sport kantine werd afgesloten onder het genot van een drankje en een hapje.

Dit maal was het de eer aan Han Vonk die ondanks dat hij enkele Jos v/d Heijdenmalen niet aanwezig was geweest toch blijkbaar in topvorm was. Hij was wellicht op trainingskamp geweest aangezien hij alle gespeelde partijen gewonnen had. Han was met recht dus de kampioen van de avond en mocht daardoor de wisselbeker in ontvangst nemen.

Verder werd er ook deze keer weer de Anja Kleijn Plak uitgereikt welke deze keer aan Jos van der Heijden werd uitgereikt. Het punten verschil met gelijkwaardige spelers was hierbij doorslaggevend. De plak ging dus deze keer niet naar een opstormend “jong” talent. Al met al een geslaagde avond waar de organisatie met trots naar terug mag kijken.

Natuurlijk kijken we alweer uit naar het volgend intern clubtoernooi met wellicht nog meer leden. Ben je na het lezen geïnteresseerd kom dan gerust eens enkele malen geheel vrijblijvend een partijtje spelen. En proef de geweldig fijne sfeer bij Orbit2001.

 

 


Rallypoint
Verder zal het RALLYPOINT systeem gehanteerd gaan worden.
Hoe gaat dat in z’n werk?
De partij die het eerst 21 punten scoort wint de game. De partij die de rally wint scoort een punt. Als de stand 20 beiden wordt moet de game worden gewonnen met 2 punten verschil, maar bij 29-29 wint de partij die het 30e punt scoort.
Een partij moet worden gespeeld om 2 gewonnen games, tenzij anders is bepaald.
Rallypoint games duren in de regel een kleine 10 minuten. Games met de oude telling tot 15 punten duren gemiddeld 15 minuten.
Voor de competitie is bepaald dat in de eerste helft van het nieuwe seizoen nog 2 games gespeeld worden, dus een 1-1 stand blijft mogelijk. Dit is gedaan om tijdproblemen bij verenigingen met beperkt baanruimte te voorkomen. Na de eerste helft van het seizoen volgt een evaluatie om te zien of we in de tweede helft op dezelfde manier doorgaan of dat we toch om 2 gewonnen games gaan spelen.

Wil je een uitgebreide uitleg kijk dan gerust even op de pagina “Spelregels